Unirea Bucovinei cu Ţara este sărbătorită la Bucureşti cu mare fast de Centrul Cultural Sector 1 în Piaţa Amzei: Invitaţie la BALUL BUCOVINEI | Ziaristi Online

Unirea Bucovinei cu Ţara este sărbătorită la Bucureşti cu mare fast de Centrul Cultural Sector 1 în Piaţa Amzei: Invitaţie la BALUL BUCOVINEI

Centrul Cultural Sector 1 vă invită sâmbătă, 25 noiembrie 2017, începând cu orele 16:00, la Balul Bucovinei.
Haideți să sărbătorim românește cu ocazia celebrării a 99 de ani de la unirea Bucovinei cu România!
Zâmbete și bucurie, hore, joc și voie bună vor decora Piața Amzei din Municipiul București pentru a rememora un moment important pentru istoria și cultura neamului românesc.
Vom transforma totul într-un cadru de basm și de aceea vă încurajăm să veniți îmbrăcați în port național și să vă bucurați de fiecare moment pe toată durata spectacolului.

Cu mic, cu mare, ne prindem în horă mâine începând cu ora 16:00, în Piața Amzei! Vă așteptăm cu drag!
2017, începând cu ora 16:00, în Piața Amzei (Sala Centrală) din București, la Balul Bucovinei. Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Alexandru Brădățan, Angelica Flutur, Felicia Oblesniuc, Silvana Rîciu, Casian Balabasciuc, Ansamblul Huțulca, Cetina din Vama, Plaiurile Pojorâtei și Ansamblul Vatra Moldoviței condus de doamna profesoară Ilaria Pușcă vor oferi un spectacol de muzică și dansuri populare, pentru a readuce în memoria colectivă importanța istorică a unirii fostului Ducat al Bucovinei cu Regatul României.

Centrul Cultural Sector 1  de aduce aminte:


Iancu Flondor este descendentul unei vechi familii boierești, care a deținut dregătorii și a avut moșii în Țara de Sus a Moldovei. În viața politică Iancu Flondor s-a implicat încă din anii 80 ai secolului al XIX-lea, făcând parte din gruparea politică a „tinerilor” alături de George Popovici, Grigore Filimon, Florea Lupu, Constantin Murariu, Zaharia Voronca etc. El a fost președintele Consiliului Național care a proclamat, pe data de 28 noiembrie 1918, unirea Bucovinei cu România. Iancu Flondor a fost un lider politic cu o mare demnitate umană și cu un respect deosebit pentru principiile dreptății, legalității, echității. După realizarea idealului național, a rămas același idealist persistând în credința sa privind moralitatea integrală în viața publică. Precum în luptele politice el n-a cunoscut concesiunea, în viața publică el n-a cunoscut compromisul cu minciuna și cu moralitatea. (Ștefan Purici – Iancu Flondor (1865 – 1924). O viață în slujba dreptății)

Vedeţi şi:

Sursa: Ziaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.