Monica Macovei ar putea fi anchetată împreună cu guru MISA Gregorian Bivolaru | Ziaristi Online

Monica Macovei ar putea fi anchetată împreună cu guru MISA Gregorian Bivolaru

guru bivolaru prins la paris“De cand a fost agatat Bivolaru in Franta si plasat in arest in vederea extradarii, Monica Macovei este cacata pe ea, pentru ca ea l-a facut scapat, ea s-a facut ca ploua cand a fost vorba de formalitatile de extradare, pe care cotoarba asta batrana trebuia sa le incheie in calitate de ministru al justitiei(pardon de expresie!).Mirel Curea – FB

Monicaaaaaaa, l-au luat pe Grig !!

de Radu Tudor

Fostul lider MISA Gregorian Bivolaru, dat in urmarire internationala prin Europol, a fost prins la un târg de carte din Paris. Acesta avea asupra sa acte bulgărești false.

Polițiștii români au avut informații că Gregorian Bivolaru părăsise Suedia pentru a ajunge la târgul de carte din capitala franceză și au colaborat cu polițiștii francezi pentru depistarea liderului MISA.

Potrivit unor surse din poliție, Gregorian Bivolaru a încercat să-i inducă în eroare pe oamenii legii prezentându-le un pașaport bulgar fals. În plus, el s-a adresat polițiștilor în limba bulgară.

Potrivit www.cotidianul.ro, procurorul George Bălan a dezvăluit cum fostul ministru al Justiţiei PDL Monica Macovei, actual europarlamentar, a făcut presiuni asupra procurorilor care anchetau în cazul MISA şi a cerut achitarea lui Gregorian Bivolaru.

Fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, George Bălan, în prezent procuror la acelaşi Parchet, a declarat, într-un interviu, pentru lumeajustitiei.ro, că Monica Macovei, pe vremea când era ministru, a intervenit în dosarul legat de liderul MISA, Gregorian Bivolaru. Este pentru prima dată când un magistrat care a lucrat în dosarele de crimă organizată legate de membrii Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) vorbeşte de ceea ce s-a întâmplat în perioada 2005, când anchetele erau în toi.

“Am lucrat la aceste dosare împreună cu un grup de procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară. Pot să spun că toţi colegii care au lucrat în acest dosar şi-au făcut datoria şi a fost o onoare pentru mine să pot lucra cu dânşii. Cauza a prezentat o complexitate deosebită, iar derularea anchetei a relevat că pe lângă aspectele procesuale specifice unui astfel de dosar, şi-au făcut apariţia şi aspecte ce au ţinut de forme de presiune asupra magistraţilor. Mă refer la demonstraţii zgomotoase, controale numeroase efectuate de Inspecţia CSM şi Parchetul Înaltei Curţi, la foarte multe sesizări, plângeri ce curgeau în cascadă de la persoanele cercetate împotriva procurorilor şi ofiţerilor de caz, dar şi declaraţii publice ale ministrului Justiţiei de atunci (Monica Macovei – n.r.)”, spune procurorul George Bălan.

El a precizat că Monica Macovei a avut mai multe intervenţii publice prin care a solicitat pe de o parte cercetarea, anchetarea şi sancţionarea magistraţilor care au lucrat la acest dosar, dar şi achitarea lui Gregorian Bivolaru – afirmaţii făcute la Antena 3 pe 4.01.2005.

“Informaţiile sunt deja publice privind sprijinul acordat acestei grupări prin APADOR-CH, iar cu privire la alţi magistraţi este de notorietate cazul judecătoarei Simona Lungu, cu toate ingredientele şi picanteriile prestaţiei domniei sale”, a menţionat procurorul.

“La nivelul colegilor mei s-a resimţit un sentiment profund de frustrare în raport de munca titanică desfăşurată, stresul la care au fost supuşi şi reacţia Ministerului Justiţiei la solicitările pe care le-am formulat în raport de cauza, respectiv cererea de extrădare a inculpatului Bivolaru care a fost iniţiată de PCAB. Colegii mei, şi au fost circa opt procurori, au recepţionat în mod negativ apelurile ministrului Justiţiei privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA şi mai ales intervenţia publică a acesteia privind achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru sau restituirea cauzei la parchet. Repet, toate aceste declaraţii se făceau în momentul în care era o anchetă pe rol, aducând în rândul echipei un sentiment de inutilitate a muncii”, a mai declarat fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

El consideră că orice formă de imixtiune şi presiune în activitatea magistraţilor “trebuie repudiată ca cel mai mare rău existent pentru sistemul judiciar”. În acelaşi timp, potrivit procurorului, şi celelalte forme de presiune, cum ar fi diminuarea salariilor magistraţilor, reprezintă un atac la independenţa Justiţiei şi pune în dependenţă corpul magistraţilor în raport cu Executivul. Din această perspectivă, susţine procurorul, viitorul Consiliu Superior al Magistraturii va trebui să aibă o atitudine fermă de sancţionare publică a oricăror forme de presiune şi imixtiune.

Sursa: Radu Tudor via Ziaristi Online

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.