Cine a închis spitalele din România? FMI pe mâna PNL, PDL, UDMR, recte Nicolăescu, Băsescu, Attila | Ziaristi Online

Cine a închis spitalele din România? FMI pe mâna PNL, PDL, UDMR, recte Nicolăescu, Băsescu, Attila

HotNews Spitale Inchise FMI ROmania

Pe fondul campaniei anticreştine “Vrem spitale, Nu catedrale”, reamintim:

Eugen Nicolăescu anunţă finalizarea evaluării spitalelor

on (!)

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat duminică, la o conferinţă de presă, că a fost încheiată operaţiunea de evaluare a unităţilor spitaliceşti din ţară, în urma căreia se va lua decizia de reducere şi desfiinţare a mai multor spitale. “Avem concluziile pe care le vom lua în consideraţie la elaborarea următoarelor acte normative, astfel încât această acţiune de evaluare a spitalelor să se aplice cu 1 septembrie 2006. Se vor reduce 16 unităţi sanitare cu paturi la nivelul întregii ţări, se vor reduce 110 secţii din toate spitalele din România, patru spitale se vor transforma în secţii exterioare, se vor transforma nouă spitale în unităţi medico-sociale. De asemenea, se vor transforma în spitale de cronici două spitale şi se va schimba profilul unităţilor sanitare la zece unităţi”, a precizat Eugen Nicolăescu.
 Potrivit acestuia, în final se vor reduce 5.386 din numărul total de paturi care există astăzi în România. Acţiunea de evaluare a spitalelor din întreaga ţară a durat cinci luni şi a necesitat discuţii cu toţi factorii de conducere de la nivel teritorial, parlamentari, sindicate, a spus ministrul sănătăţii. El a afirmat că până la 1 septembrie se va elabora ordinul de ministru şi hotărârea de guvern care să operaţionalizeze această evaluare.
 Eugen Nicolăescu a adăugat că în prezent se elaborează documentaţia necesară, precizând că desfiinţarea acolo unde se va face este o consecinţă a faptului că în zonă nu mai erau medici care să aducă venituri, că o serie de boli pe plan local nu mai există sau că s-au înfiinţat spitale cu mai mare performanţă şi au preluat pacienţii de la cele vechi.
 Exemplu de spital care nu se mai justifică şi va fi desfiinţat a fost dat Spitalul orăşenesc Zlatna din judeţul Alba, care va deveni o secţie exterioară a Spitalului orăşenesc Câmpeni ca urmare a faptului că nu mai are adresabilitate. De asemenea, Spitalul de boli cronice din Rucăr (Argeş) se va comasa cu Spitalul municipal din Câmpulung şi se va reduce numărul de paturi tot din lipsă de adresabilitate. (Rompres – PostMediacala.Ro)
Guvernul ar putea inchide 200 de spitale, din cele 450 existente, in urma discutiilor cu FMI. Sorin Paveliu a discutat online cu cititorii HotNews
de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 11 mai 2010
In urma discutiilor purtate cu reprezentantii FMI, reprezentantii Guvernului s-au angajat sa inchida 150 – 200 de spitale, din cele aproximativ 450 existente in prezent in tara. Numarul spitalelor care ar trebui inchise a fost confirmat chiar de presedintele Traian Basescu, la una din intalnirile pe care acesta le-a avut cu parlamentarii PD-L. Care sunt criteriile care ar putea fi luate in calcul la aplicarea acestei masuri? Ce se va intampla cu personalul medical care isi desfasoara activitatea in unitatile care urmeaza sa fie inchise?  Sorin Paveliu, fost membru al Comisiei de sanatate din Camera Deputatilor, a discutat online cu cititorii HotNews.
Ministrul UDMR Cseke Attila a inchis 67 de spitale în aprilie 2011. Nici unul din Harghita si Covasna. Băsescu l-a susţinut. Vezi LISTA
Cseke Attila UDMR Spitale Inchise
“Preşedintele Traian Băsescu declara, în aprilie 2011, că susţine programul iniţiat de Cseke Attila – respectiv inchiderea spitalelor -, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă. “Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”, a spus şeful statului.(…)
În schimb, fostul ministru al Sănătăţii Vasile Cepoi a spus, în mai 2012, că spitalele “care au fost închise eronat ar putea fi redeschise, dar cazurile sunt puţine”. Cepoi a adăugat că, pe de altă parte, închiderea spitalelor a lăsat fără servicii medicale “o populaţie de 30.000, 50.000, de 100.000 de locuitori”, arondate unităţilor medicale respective.” (ZF)

Maria Petrascu: Cseke, demisia!

67 de spitale s-au inchis ieri in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011 . Repet, din 31 martie, 2011.
Cum s-au inchis am vazut cu totii, siderati, privind imaginile filmate ale tuturor televiziunilor si citind reportajele cutremuratoare din presa scrisa si online.

Personal am avut senzatia unui exod, a unei evacuari fortate, determinata de o calamitate naturala sau de una nucleara. Nou-nascuti in incubatoare “zburau” pe scarile spitalelor, mame lauze, care abia se tarau, cu sondele si furtunele in mana, dezorientate si inspamaintate, asteptand nici ele nestiind ce, in curtile spitalelor, bolnavi operati, imobilizati in carucioare, scosi din saloane de brancardieri, batrani suferinzi, disperati si cocarjati, care spuneau, cu voce pierita, ca se duc acasa sa moara…
Asa s-a derulat ieri filmul apocalipitc al aplicarii in pratica a Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011. Hotarare care a iesit de la tiparnita Monitorului Oficial abia pe 1 aprilie. Si care a creat haos pentru ca managerii de spitale nu aveau de unde sa stie, dinainte, care spitale vor ramne si care vor fi inchise, fiindca listele, cum bine stim, pana sa se adopte Hotararea de Guvern, s-au tot schimbat, ca pampersii, functie de lobby si interese poltitice.
Nu am avut ragazul necesar sa fac o analiza de detaliu pentru a vedea ce culoare poltica au localitatile in care s-a satabilit, intr-un final, ce spitale se inchid. Poate o veti face dumneavoastra.
Nu pot insa sa nu observ, cu mirare, cu mare si deosebita mirare, chiar cu stupoare, ca NICIUN SPITAL DIN JUDETELE COVASNA si HARGHITA nu se afla printre cele 67 de spitale din care bolnavii au fost scosi pe branci.
La fel cum, cu aceeasi stupoare, am luat cunostinta si de declaratia de ieri a ministrului Sanatatii, Cseke Attila, care recunoaste ca in multe spitale a fost haos, dar vina, spune acesta, este a managerilor, care au stiut din timp ca se inchid spitalele si nu au facut nimic.
Da, din timp , s-a stiut, teroretic, dar practic doar dupa ce a iesit de la tipar Hotararea de Guvern 345 din 31 martie. Adica pe 1 aprilie, domnule ministru Cseke! Iar haosul, oricat v-ati spala dumneavostra pe maini, ca Pilat din Pont, va apartine in totalitate, fiindca ar fi trebuit sa va implicati direct si sa coordonati in totalitatea acest proces delicat si dureros in asa fel incat el sa nu afecteze bolnavii si asa suferinzi si disperati ca nu se pot trata cum trebuie din cauza lipsei de bani si din cauza masurilor tot mai restrictive pe care le practicati cand vine vorba de sanatatea romanilor.

In numele acestora, domnule ministru Cseke, va cer demisia deindata! Dar stiu ca nu o sa lasati ciolanul gras din care mai aveti de ros, pentru ca, nu-i asa, domnule Cseke, n-ati ajuns inca la os , asa cum a ajuns cutitul, pentru romanii de a caror sanatate nici in cot nu va doare!

Maria Petrascu / Ziare.ro

Conform unui act oficial al Ministerului Sănătăţii, personalul sanitar din cele 67 de unităţi este de 670 medici şi 2.043 asistenţi medicali. Însă în document nu se spune nimic despre sutele de mii de oameni arondaţi unităţilor sanitare închise.

Cele mai multe spitale se închid în judeţele Argeş şi Prahova, câte patru. La polul opus se află spitalele din judeţele Brăila, Covasna, Dolj, Harghita, Satu Mare, care rămân intacte.

UPDATE Adevarul: Nou-născuţii de la Caritas, mutaţi în trei maternităţi

Bebeluşii de la Spitalul Caritas au fost transferaţi la la spitalele Cantacuzino, Panait Sârbu şi Filantropia. Astăzi ultimii bolnavi sunt mutaţi în alte unităţi sanitare din Capitală.

De două zile mutăm bolnavii în spitalele municipalităţii. Astăzi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cât am avut la începutul săptămânii. Este vorba despre 35 de pacienţi netransportabili din secţia Medicală, cinci din Chirurgie şi cam 20 de copii“, a declarat directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, doctorul Marius Savu. Vezi foto aici!

Clădirea Spitalului Caritas este retrocedată de şase ani Fundaţiei Caritatea. Singurul pavilion care mai aparţine municipalităţii are 80 de paturi şi va fi transformat în cămin de bătrâni.

Lista a fost publicata joi seara în Monitorul Oficial. În document se propune transformarea lor în cămine de bătrâni. De ce s-a luat măsura?

“Asigurarea de servicii spitaliceşti conform normelor aprobate”, “asigurarea continuităţii asistenţei medicale pe toate liniile de gardă aprobate”, “distanţa faţă de spitalele cu un nivel superior de competenţă”, “accesibilitatea populaţiei din zona deservită la servicii medicale de urgenţă prespitaliceasca şi transport medical”.

Lista spitalelor, pe judeţe – publicată de Ziaristi Online în aprilie 2011

Alba
1Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş
2Spitalul de Boli Cronice Zlalna
3 Centrul de Sănătate Baia de Arieş

Arad
4Spitalul Comunal Gurahonţ
5Centrul de Sănătate Chişmeu-Criş
6Spitalul Orăşenesc Sântana

Argeş
7Spitalul „Dr.Teja Papahagi” Domneşti
8Spitalul _Dr. Ion Crăciun” Călineşti
9Spitalul de Boli Cronice Mozăcem
10Spitalul de Boli Cronice Rucăr

Bacău
11 Spitalul Orăşenesc „loan Lascăr” Comăneşti

Bihor
12 Spitalul Orăşenesc Ştei
13 Centrul de Sănătate Bratca

Bistriţa Năsăud
14 Centrul de Sănătate Teaca

Botoşani
15 Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda
16 Spitalul Orăşenesc Darabani
17 Spitalul Comunal Truşeşti

Braşov
18 Spitalul Municipal Săceie
19 Spitalul de Boli Cronice Victoria
20 Spitalul Municipal Codlea

Buzău
21. Spitalul Comunal Vintilă Vodă
22 Centrul de Sănătate Pârscov
23 Spitalul de Boli Cronice Pătârlagele

Bucureşti
24 Spitalul Clinic Caritas Acad. “N.Cajal”

Caraş Severin
25 Spitalul de Boli Cronice Bocşa
26 Spitalul Comunal Bozovici
27 Spitalul Orăşenesc Anina

Călăraşi
28 Spitalul Orăşenesc Budeşti

Cluj
29 Centrul de Sănătate Moeciu

Constanţa
30 Centrul de Sănătate Băneasa

Dâmboviţa
31 Spitalul Orăşenesc Titu

Galaţi
32 Spitalul de Boli Cronice Iveşti

Giurgiu
33 Centrul de Sănătate Ghimpaţi

Gorj
34 Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu

Hunedoara
35 Spitalul de Boli Cronice Petrila
36 Centrul de Sănătate Călan

Ialomiţa
37 Spitalul Orăşenesc Ţăndărei

Iaşi
38 Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos

Ilfov
39 Spitalul Orăşenesc „Dr. M. Burghele” Buftea
40 Spitalul Comunal Periş

Maramureş
41 Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie
42 Centrul de Sănătate Şomcuţa Mare

Mehedinţi
43 Spitalul Orăşenesc Strehaia
44 Spitalul Orăşenesc Vânju Mare

Mureş
45 Spitalul Orăşenesc Sărmaşu

Neamţ
46 Spitalul Orăşenesc Bicaz
47 Spitalul Orăşenesc Roznov

Olt
48 Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt

Prahova
49 Centrul de Sănătate Bălteşti
50 Preventoriul TBC Poiana Ţapului
51 Centrul de Sănătate Plopeni
52 Centrul de Sănătate Urlaţi

Sălaj
53 Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei

Sibiu
54 Spitalul Orăşenesc Cisnădie
55 Spitalul de Boli Conice Solca

Teleorman
56 Centrul de Sănătate „Regele Carol I Depăraţi
57 Centrul de Sănătate Cervenia
58 Centrul de Sănătate Furculeşli

Timişoara
59 Centrul de Sănătate Buziaş
60 Centrul de Sănătate Ciacova

Tulcea
61 Spitalul Orăşenesc Babadag
62 Centrul de Sănătate Sulina

Vaslui
63 Spitalul Orăşenesc Negreşti
64 Spitalul de Boli Cronice „Dr.I.T.Nicolaescu” Tutova

Vâlcea
65 Spitalul Orăşenesc Bălceşti

Vrancea
66 Spitalul Orăşenesc Mărăşeşti
67 Spitalul Orăşenesc Odobeşti

Un Remember: Ziaristi Online

7 comments

  1. Pingback: Cine a închis spitalele din România? FMI pe mâna PNL, PDL, UDMR, recte Nicolăescu, Băsescu, Attila | NapocaNews

  2. Pingback: Până la urmă tot popii, BOR şi PF Daniel sunt de vină pentru tragedia de la Club Colectiv, de Halloween | NapocaNews

  3. Pingback: Până la urmă tot popii, BOR şi PF Daniel sunt de vină pentru tragedia de la Club Colectiv, de Halloween! | ganduridinierusalim.com

  4. Pingback: Profitorii morţilor de la Colectiv: sataniştii din “societatea civilă”. Biserica, vinovată că nu dărâmă biserici după cum a desfiinţat Guvernul PNL-PDL-UDMR spitalele din România | Victor Roncea Blog

  5. Pingback: DEMISIILE, NETREBNICILOR! | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  6. Pingback: Unde s-au dus banii pe spitale? Construire biserici: 0,04 miliarde. Sănătate: 29,94 miliarde. O dezinformare demontată cu Bugetul de Stat - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  7. Pingback: Miliţienii lui Soros, călare pe cadavrele de la Colectiv. Câteva precizări despre Biserica Ortodoxă Română | Victor Roncea Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.