Tabara militara de lucru la Pro Patria cu Uniunea Populara Germana pentru Ingrijirea Mormintelor de Razboi (VDK) | Ziaristi Online

Tabara militara de lucru la Pro Patria cu Uniunea Populara Germana pentru Ingrijirea Mormintelor de Razboi (VDK)

Uniunea  Volksbund Romania Germania

DEUTSCHE  VOLKSBUND  KRIEGSGRABERFURSORGE e.V.

UNIUNEA POPULARĂ GERMANĂ PENTRU ÎNGRIJIREA

MORMINTELOR DE RĂZBOI

 

Reprezentanta în ROMÂNIA

Instituția împuternicită de Guvernul Republicii Federale Germania pentru aplicarea tehnică a Acordului româno-german privind mormintele de război, semnat la 25 iunie 1996 și ratificat prin Legea 170/1997

 

COMUNICAT DE PRESA

 

In perioada 7 -17 octombrie a.c., Uniunea Populara Germana pentru Ingrijirea Mormintelor de Razboi (VDK) a organizat o Tabara militara de lucru care are ca obiectiv lucrari de intretinere ale Cimitirului PRO PATRIA din Bucuresti, Sos. Oltenitei nr. 11. Ceremonia de inchidere a taberei va avea loc miercuri, 16 octombrie a.c., ora 11.00, la cimitir.

Activitatea militarilor (activi sau rezervisti) voluntari germani, carora li s-au alaturat timp de zece zile si militari romani din cadrul cunoscutului Batalion 96 Geniu, s-a desfasurat cu sprijinul Ministerului Apararii Nationale si al Municipiului Bucuresti. Spre deosebire de alte dati, in aceasta toamna cele doua detasamente au fost conduse de ofiteri-femei.

Principalele lucrari au constat, in principal, in toaletarea copacilor si a arbustilor ornamentali, pregatirea si nivelarea unor parcele, curatirea crucilor si  improspatarea inscrisurilor comemorative. Mentionam ca in aceasta necropola militara, cea mai mare din Romania, inaugurata la 24 august 1918, isi dorm somnul de veci circa 4000 de soldati – germani, bulgari, austrieci, unguri si romani – căzuti in Primul Razboi Mondial.

Organizate incepand cu anul 2000, VDK a mai desfasurat anul acesta, in Romania, inca doua tabere de lucru – una militara (la Soveja), iar alta de tineret (la Brasov) – la cimitire de razboi germane. In Romania, conform statisticilor oficiale, sunt inhumati peste 90.000 de militari germani cazuti in cele doua razboaie mondiale.

Acest tip de activitati sunt organizate si desfasurate, avand la baza prevederile Acordului interguvernamental romano-german privind regimul juridic al mormintelor de razboi, incheiat la 16 iunie 1996, primul acord de acest fel semnat de Romania.

Persoana de contact: Cristian Scarlat

Via Ziaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.