De ce votez Marian Munteanu și Alianța Noastră România
Pentru că am participat la singura manifestație profund anticomunistă din România: Piața Universității 1990. Pentru că oricine, dintre ceilalți participanți, dacă este cinstit cu sine însuși, (grea încercare!) nu poate să nu recunoască adevărul: Marian Munteanu a fost creierul și inima acestui unic fenomen. Au fost alături de el și alți reprezentanți ai Ligii Studenților. Dar el a fost principala țintă a mineriadei lui Ion Iliescu din 13-15 iunie 1990. El trebuia să moară pentru ca ”Piața Universității” să moară. Și toți anii aceștia, inclusiv anul de grație 2016, sistemul, alcătuit și din mulți participanți ai Pieței, s-a străduit să șteargă acest fenomen unic în toată Europa de Est. Dar Marian Munteanu nu a murit. A ieșit din coma în care Iliescu și minerii l-au băgat și Piața Universității a supraviețuit. Ca spirit. Între timp, destui din cei care participau la Piața Universității s-au chivernisit: secretari de ceva, pe la cabinetul vreunui politician, în stafful vreunui partid (nu contează care), ceva pe la guvern, vreo fundație cu nume sonor, poze impresionante și sponsorizări apreciabile, jurnaliști de partid și de stat pe la televiziuni, consilieri, mulți consilieri, unii prezidențiali pe viață (pe viața lor, la toți președinții, ca Sandra Pralong), mercenari iluștrii dar și destui neica nimeni, cu stipendii grase și propoziții corect politice, trădări, de toate mărimile, au săpat adânc în ființa neamului.
Votez cu Marian Munteanu pentru că Regele Mihai, Vintilă Horia, Camilian Demetrescu, Monica Lovinescu, Virgil Ierunca , mi-au vorbit despre liderul Pieții Universității cu firească îngrijorare și cu aleasă prețuire. Îi admirau curajul și puterea de a-și exprima dragostea de patrie. ”Se vor găsi destui, îmi spunea Virgil Ierunca, mai ales intelectuali a căror osatură e formată din orgolii nemăsurate, care să-l conteste pentru că o percep, simt, că este mai mult decât ei, ca spirit de sacrificiu.”
Votez cu Marian Munteanu și candidații Alianței Noastre România pentru că sunt oameni care au făcut până acum, concret, ceva pentru binele națiunii noastre. Nu din Parlamentul sau Guvernul confiscat de 27 de ani de politicienii care au distrus și vândut țara la pachet cu furtul și minciuna. Nu așa, ci, acasă la ei, în meseria lor, în familia lor.
Votez cu Marian Munteanu pentru că împărtășește aceleași opinii privind forma de guvernământ din România ca și Regele Mihai. Asemenea Majestății Sale Regelui Mihai, Marian Munteanu crede că poporul român, silit de tancurile sovietice să accepte republica, are dreptul să-și aleagă forma de guvernământ. ”Voi veni pe tronul României, spune Regele Mihai în cele șapte cărți de interviuri apărute între 1991 și 1995, atunci când mă va chema poporul român.” Intrat în Parlament, programul Alianței Noastre România condusă de Marian Munteanu va pleda pentru dreptul națiunii de a-și alege forma de guvernământ.
Votez pentru Marian Munteanu și Alianța Noastră România pentru că este singura opțiune de dreapta. Nefardată. Un partid care susține valorile tradiționale românești, familia creștină și care se raportează în toate acțiunile la morala creștină. Un partid pro UE și pro NATO. Este un partid care nu cere, ci dăruiește puterea membrilor săi de a sădi binele în această Țară. Stă în puterea fiecăruia dintre noi. Votăm Alianța Noastră România! Votăm Marian Munteanu!.
Votez cu Marian Munteanu pentru că este aproape singurul politician care vorbește întotdeauna corect românește. Pentru că are o cultură profundă de care nu face niciodată paradă. Pentru că în jurul lui Marian Munteanu au venit oameni de cea mai înaltă stimă.
Acum 25 de ani, la Versoix, Regele îmi arăta o scrisoare primită de la un țăran din Basarabia. Scria acel țăran: ”Majestate, de trezit ne-am trezit, dar de sculat nu ne putem scula!” La 11 decembrie a venit momentul să ne sculăm la vot! Votând Marian Munteanu și Alianța Noastră România putem schimba destinul acestei națiuni!
Preluare: Ziaristi Online
Info:
Serialul de televiziune „Memoria Exilului Românesc”, realizat de Marilena Rotaru, distins cu patru premii APTR (Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România), aniversează un sfert de secol joi, 8 decembrie 2016, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București). În cadrul evenimentului dedicat memoriei și valorilor exilului românesc vor fi proiectate câteva fragmente video – o selecție din cele 150 de episoade ale documentarului, existente în arhiva TVR – urmate de o dezbatere. (Sursa si afis: ICR)