De ce a fost îndepărtat Marian Munteanu şi cine "l-a lucrat", cum spune Quintus. Devoalările din "22", revista GDS fondată de Brucan şi Soros - Ziaristi OnlineZiaristi Online

De ce a fost îndepărtat Marian Munteanu şi cine “l-a lucrat”, cum spune Quintus. Devoalările din “22”, revista GDS fondată de Brucan şi Soros

Silviu Brucan si George Soros la sediul GDS ian 1990 Foto Emanuel Parvu 1

Silviu Brucan si George Soros la sediul GDS in ianuarie 1990. Foto: Emanuel Parvu

Într-un articol “demascator” din revista “22” a GDS, Andreea Pora, mica plagiatoare de presa data afară de la Hotnews pentru această infracţiune, devoalează de ce s-a opus grupul fondat de Brucan şi Soros candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei. Înainte de publica extrasul larg, subliniem declaraţia lui Mircea Ionescu-Quintus de la conferinţa de presă de azi:Sa stiti ca cine a lucrat de aici a stiut unde trebuie sa dea la baza.”

De ce se teme GDS şi “societatea civilă” Soros de Marian Munteanu

Munteanu si plagiatoarea Andreea Pora de la 22Andreea Pora: “Marian Munteanu nu e de luat în râs, nu poate fi tratat cu superficialitate, bagatelizat și minimalizat. Omul e un pericol real. E un lider autentic – mă uitam la conferința de presă de marți cum îi domina pe cei doi papagali de lângă el – are charisma cât tot PNL la un loc, are studii serioase, e universitar făcut pe bune, e citit, inteligent și cuvintele îi vin natural. Dar mult mai important: are convingeri puternice, lucru rar în zilele noastre, și din cauza asta e autentic, ceea ce întotdeauna prinde la mase, și, esențial, e autoritar, respiră forță. Toate la un loc vin să umple vidul de lidership din PNL și de pe scena politică. În plus, convingerile lui Munteanu sunt mănușă pe momentul politic actual, nu doar românesc. Altfel spus, artizanii acestei candidaturi au pus la cap două mari condiții pentru o candidatură (cred ei) de succes: calitățile de lider și conjunctura favorabilă.

Observăm că Marian Munteanu nu vorbește decât puțin despre vreun proiect pentru București, ci despre un „proiect național“, care se bazează pe câteva linii de forță: ortodoxism, românism și antioccidentalism. Toate, străine până acum PNL. Omul crede sincer și de mult timp în valorile tradiționale și fondatoare ale civilizației românești: familie, biserică, sat, armată, școală, limbă, crede în „reperele spirituale, culturale și istorice“. Nu doar în Proclamația Aliantei Noastre, ci și în toate talk-show-urile de până acum, Munteanu vorbește de capitalul românesc, „singurul cu adevărat interesat să pună în centrul oricăror strategii de dezvoltare spațiul național“, de „oprirea înstrăinării proprietăților agricole, a resurselor solului și subsolului“. Altfel spus, o repunere în discuție a celebrului „nu ne vindem țara“, plus o mitizare a românismului, care duce nu doar la Zelea Codreanu, ci și la ceaușism. Sunt concepte dragi multor români, în general săraci, nostalgici, anticapitaliști, dar nu numai. Sunt însă aceștia electoratul PNL? Nu, dar ar putea deveni dacă un astfel de discurs este propagat de un lider charismatic, autentic și convingător. Pe fondul problemelor generate de valul de refugiați și de atentatele teroriste, al dezbaterilor legate de viitorul Uniunii Europene – acuzată tot mai apăsat de impotență în apărarea valorilor creștine și europene – al islamofobiei și rejectării „străinului“, naționalismul, de multe ori cu accente extreme, este în creștere constantă. E un filon pe care inclusiv mulți autohtoni caută să-l exploateze acum, de la Băsescu la Bogdan Diaconu și politicieni din PSD sau PMP. Dar Marian Munteanu le dă fără discuție clasă tuturor, din simplul motiv că toate astea nu sunt simple oportunisme electorale, ci idealuri.

Fostul lider al studenților pare ancorat în trecut, dar cred că nu e decât o aparență și o strategie – probabil pentru redeșteptarea memoriei și a nostalgiilor unei generații -, dar el atinge și lucrurile dureroase ale prezentului: nedreptate, inechitate, corupție, România furată de politicieni și străini. Iarăși, cărui electorat se adresează? Nu celui preponderent liberal, în tot cazul. De pildă, la Antena 3, miercuri seara, a pledat pentru Catedrala Mântuirii Neamului, spunând că, așa cum microbiștii au dreptul la o Arenă Națională, iubitorii de teatru la un Teatru Național modernizat, tot așa au și creștinii ortodocși dreptul la un „lăcaș închinat eroilor naționali“. Abil, nu? Chiar și când se referă (tangențial) la problemele Bucureștiului, o face dintr-o perspectivă de forță: stârpirea corupției, un corp de control și, atenție mare! înființarea unor „consilii civice“, un soi de gardieni ai poporului, care vor urmări activitatea consilierilor generali. Iar dacă aceștia nu vor da curs proiectelor lui, atunci va scoate „500 de mii de oameni în stradă cu primarul în frunte și să-i vedem atunci“. Avertismentul apăsat (și repetat) al lui Munteanu e „cu mine nu le merge“. Am mai auzit asta și la celălalt lider autoritar de succes: Traian Băsescu. Să adăugăm creionarea insistentă a profilului omului care nu minte și nu fură, căci, nu-i așa, cine și-ar putea imagina una ca asta la un bun creștin!, nu își trădează prietenii, profesorii (Țuțea) și, mai cu seamă, țara, poporul și crezuile.”

Sursa: 22 via Ziaristi Online

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.