Români, returnaţi cardurile de sănătate! VIDEO de la dezbaterea CNAS - Ministerul Sănătăţii - Societata Civilă - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Români, returnaţi cardurile de sănătate! VIDEO de la dezbaterea CNAS – Ministerul Sănătăţii – Societata Civilă

Card de sanatateAsociaţia pentru Libertatea Românilor informează:

Celor care nu au fost la dezbaterea din 16 ianuarie a.c. organizată de CNAS şi MS si au vazut diferite comentarii date de televiziuni, va spunem ca presa a vorbit in mica masura bine, in mare masura fara a relata continutul argumentatiilor solide si bine documentate ale participantilor si uneori chiar tendentious, imaginile redate fiind aproape exclusive legate de unele izbucniri ale celor prezenti in sala. Aceste izbucniri nu reprezinta altceva decat expresia exasperarii acestui popor care nu a fost de zeci de ani decat “beneficiarul” unei lipse totale de dialog cu guvernantii.  Numarul participantilor a fost cca 100 de persoane, marea majoritate a luarilor de cuvant fiind echilibrate, documentate si bine argumentate.

In cadrul dezbaterii s-a cerut si s-a obtinut din partea oficialilor promisiunea verbala ca in paralel cu documentele electronice va continua pe termen nelimitat si sistemul actual de dovedire a calitatii de asigurat cu adeverinta de asigurat fara a fi obligati sa folosim cardul electronic de sanatate. Vrem sa vedem ca promisiunea va fi adevarata!

Oficialii au refuzat sa semneze un protocol in finalul dezbaterii, in care sa se prevada concluziile si promisiunea lor, dar au anuntat ca vor posta luni, 19 ianuarie 2015, pe site-ul ministerului sanatatii data si ora la care sa se prezinte din nou participantii pentru semnarea protocolului.

In ceea ce priveste numarul de refuzuri declarate oficial de reprezentantii CNAS, s-a sustinut ca sunt doar 3000 – 4000 de persoane, probabil luand in calcul doar pe cei care au returnat cardurile la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate eventual impreuna cu o scrisoare de justificare/refuz.Informatiile noastre arata ca numarul este mult- mult mai mare.

Presupunem, pe de alta parte,ca cei care le-au refuzat au fost inclusi mediatic la categoria “nu au fost gasiti” astfel incat sa se minimalizeze ideea de respingere clara. Chiar si asa, in una din emisiunile televizate din ultima perioada, reprezentantii CNAS au avansat cifra de cca 1.000.000 de retururi.

Noi am mai explicat si in trecut ca important e sa fie returnat, nu pastrata acasa inactivat! De aceea, pentru cei care nu sunteti de accord cu sistemul impus prin utilizarea cardului electronic de sanatate si nu le- ati returnat inca, motivand ca le pastrati acasa inactive, va recomandam sa le trimiteti inapoi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu scrisoare de refuz.

Asta daca vreti cu adevarat alternativa!

Sursa text şi video: Asociaţia pentru Libertatea Românilor via Ziaristi Online

Cititi si:

O analiza tehnica limpede ce indica modul total descoperit in care functioneaza DOSARUL ELECTRONIC DE SANATATE!

Prezentarea tehnica de mai jos, de un real folos pacientilor romani care inca mai pot judeca limpede, este preluata de aici (cu gratitudine pentru explicatiile pertinente!!!). Optiunea de a accepta sau nu cardul electronic de sanatate ne apartine fiecaruia, si suntem liberi sa alegem. Important este insa sa avem informatia corecta si completa, inainte de a merge mai departe cu acceptul sau utilizarea lui.  Va indemn sa parcurgeti cu atentie intregul material si sa judecati singuri…

 

“Deoarece s-a vorbit prea putin de Dosarul Electronic de Sanatate vom face o mica analiza personala in privinta acestuia deoarece din punctul meu de vedere este la fel de ‘periculos’ sau poate chiar mai mult decat Cardul de Sanatate. Aceasta analiza o vom face in baza informatiilor furnizate de CNAS pentru a vedea daca legal ne putem feri de SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT care vrea CONTROL TOTAL.

Ideea ca undeva pe un server la care au acces si alte persoane in afara de noi, se afla tot istoricul medical al nostru, cu bolile care le-am avut, cu tratamente, daca avem alergii la ceva etc etc mi se pare inspaimantator. Poate omul are o boala pe care nu ar dori s-o faca publica sa stie doar el. Intotdeauna SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT a incercat sa scape pe diverse cai de persoanele INCOMODE. Cine ne garanteaza noua ca aceste informatii ‘periculoase’ nu vor fi folosite pentru ‘eliminarea’ persoanelor INCOMODE de catre SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT? Din punctul meu de vedere acest Dosar Electronic de Sanatate mi se pare mult mai periculos decat Cardul de Sanatate. Daca acest Dosar Electronic de sanatate nu ar fi existat nici Cardul de Sanatate nu ar mai fi fost nevoie de el. In opinia mea datele stocate in Dosarul Electronic n-au ce cauta intr-un sistem informatic public oricat de securizat ar fi, ci acestea trebuie sa stea doar la pacient si atat. Doar pacientul ar trebui sa decida cui ARATA aceste date si nu e normal ca aceste date sa fie stocate de SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT ca ulterior in anumite cazuri aceste date sa poata fi folosite uneori impotriva sa.

1. Cum se constituie Dosarul de Sănătate Electronic (DES) al unui pacient?
Dosarul de sănătate pentru un pacient se constituie la prima trimitere a unui document medical de către un medic în sistemul DES.
Practic, la transmiterea unui prim document medical, se verifică dacă pentru CNP-ul acelui pacient există deja generat un dosar de sănătate. Dacă nu există, se vor interoga bazele de date SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat) și SIPE (Sistemul Informatic Prescripția Electronică) pentru CNP-ul respectiv, se vor extrage date istorice iar datele din dosar vor fi consolidate pe baza acestor informații și a celor cuprinse în documentul medical transmis de medic.
Interogarea pentru date istorice se produce numai la crearea dosarului, urmând ca acesta să fie apoi alimentat cu date prin transmiterea de documente medicale.
Dosarul de sănătate se constituie și atunci când pacientul solicită matricea de securitate (pentru acces) de la medic iar medicul o generează, o imprimă și o înmânează pacientului.

2. Cum se poate conecta pacientul la Portalul DES?
Pacientul se poate conecta la Portalul DES de la orice calculator cu conexiune la internet, accesând adresa http://www.des-cnas.ro, selectând butonul ‘Accesați DES’ și urmând instrucțiunile pentru pacienți afișate pe pagină.

3. Cum se autentifică pacientul în Portalul DES?
Pacientul are două posibilități de autentificare:
Cu card de sănătate – această modalitate de autentificare este accesibilă pacienților care au în posesie cardul de sănătate și au acces la un cititor de carduri; pacientul va selecta opțiunea Autentificare cu card de sănătate, va introduce cardul de sănătate în cititor, iar apoi codul PIN aferent cardului.
Cu CNP sau CID și matrice de securitate – această modalitate alternativă de autentificare se poate folosi doar după constituirea dosarului de sănătate de către un medic și înmânarea matricei de securitate către pacient. Se va introduce în portalul DES CNP-ul sau codul CID și se va acționa butonul. În pagina nou deschisă, se va introduce codul de 3 caractere de pe poziția cerută de portal din matricea de securitate, precum și parola personală aleasă la momentul înregistrării contului. La prima autentificare în portal a unui pacient, acesta va fi îndrumat să își definească o parolă.

Dupa cum se vede accesul la Dosarul Electronic de Sanatate poate fi facut si fara Card de Sanatate. Atunci de ce ni se baga pe gat aceste carduri care dupa cum se vede chiar sunt inutile? Motivele nu pot fi decat FINANCIARE si nu numai pentru ca in spate e o intreaga industrie, o intreaga masinarie de facut bani de catre BAIETII DESTEPTI sprijijniti de catre toate structurile statului in frunte cu Serviciul Roman de Informatii.

Pe Cardul de Sanatate şi in cip-ul cardului sunt imprimate următoarele informaţii:

  • Numele şi prenumele asiguratului
  • Cod unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate
  • Numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate (CID)
  • Data naşterii
  • Termenul de valabilitate al cardului ( 5 ani)

Se spune ca acest card reprezinta dovada ca pacientul respectiv este asigurat. Pai in baza informatiilor continute de card sub nici o forma nu se poate dovedi ca esti asigurat si ca iti platesti la zi asigurarea de sanatate, daca mai lucrezi sau nu mai lucrezi, daca esti somer in plata sau nu etc etc Datele stocate pe acest card foarte simplu pot fi prezentate si pe o simpla hartie nu e nevoie neaparat de acest card. Si atunci repet de ce SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT tine neaparat sa ne bage pe gat aceste carduri?

4. Cum obține pacientul matricea de securitate?
Matricea de securitate poate fi obținută de la orice medic. În timpul consultației se poate solicita medicului generarea și tipărirea unei matrici de securitate. Pacientul îi va prezenta medicului un document de identitate, iar după tipărirea matricei va semna de primire.
De asemenea, ulterior primei autentificări în portal, pacientul poate să își genereze singur o matrice, în cazul în care dorește sau a pierdut-o pe cea primită de la medic, prin accesarea butonului ‘Nu pot accesa contul meu’ , iar aplicația va deschide pagina de recuperare parolă sau matrice, în care se va alege fișa Regenerare matrice, unde se vor urma instrucțiunile afișate.

Inspaimantator nu??? Negru pe alb se afirma ca parola poate fi obtinuta de la ORICE MEDIC!

5. De câte ori poate fi generată matricea de securitate pentru un pacient?
Matricea de securitate poate fi generată pentru un pacient ori de câte ori este necesar. Cu această ocazie matricea veche este dezactivată, accesul la portal nu mai poate fi făcut folosind pozițiile aceasta. Așadar, la un moment dat este activă o singură matrice, ultima matrice generată.

Sa spunem ca pentru siguranta pacientul isi schimba parola pentru a nu avea acces nimeni la date. In conditiile in care la pct 4 se spune ca ORICE MEDIC poate genera o alta parola atunci unde mai este securitatea? Practic orice medic caruia nu i-am dat acordul de acces daca vrea sa intre genereaza alta parola si VOILA!

6. Cine poate consulta dosarul unui pacient?
Dosarul unui pacient poate fi consultat în totalitate de către acel pacient și de către reprezentanții săi legali care pot fi introduși în sistem de un medic.
Sumarul și informațiile pentru urgență pot fi consultate de către orice medic autenticiat cu un certificat autorizat.
Dacă pacientul a configurat drepturile de accesare ale propriului dosar și a acordat drept de acces anumitor medici sau anumitor categorii de medici, aceștia îi vor putea accesa dosarul conform politicilor de securitate selectate de pacient.
De asemenea, în prezența pacientului orice medic îi poate accesa acestuia dosarul după confirmarea acordului pacientului (prin prezentarea cardului de sănătate sau a poziției solicitate din matricea de securitate a pacientului).

Aceasta chiar e minciuna ordinara. Ca si programator va pot spune ca orice program se poate face astfel incat cineva direct interesat poate accesa orice fel de informatie doreste. Nimeni dar absolut nimeni nu ne poate garanta ca ‘programatorul’, care evident este angajatul SISTEMULUI ESCROC SI MAFIOT, nu a lasat deschise asemenea portite pentru accesul informatiilor fara a lasa ‘URME’.

7. Poate medicul consulta dosarul unui pacient când acesta nu este prezent?
În cele mai multe cazuri este necesar ca pacientul să fie prezent pentru ca medicul să poată consulta întregul său dosar de sănătate.
Când pacientul nu este prezent, un medic îi poate consulta în totalitate dosarul de sănătate dacă anterior acel pacient i-a acordat drept de acces pe baza parafei.
De asemenea, dacă pacientul a configurat drepturile de accesare ale propriului dosar și a acordat drept de acces anumitor categorii de medici, aceștia îi vor putea accesa dosarul conform politicilor de securitate selectate de pacient.

Politicile de securitate la care poate adera un pacient sunt următoarele:

  • Accesarea dosarul electronic de sănătate de către medicul de familie fără a fi necesară prezenţa pacientului sau împuternicitului
  • Accesarea dosarul electronic de sănătate de către medicul specialist care are în evidenţă bolnavul cronic fără a fi necesară prezenţa pacientului sau împuternicitului
  • Accesarea trimiterilor emise pentru o specialitate de către medici specialişti având acea specialitate fără a fi necesară prezenţa pacientului sau împuternicitului
  • Accesarea dosarul electronic de sănătate de către orice medic din spital in timpul internării fără a fi necesară prezenţa pacientului sau împuternicitului

Sumarul și informațiile de urgență pot fi consultate de către orice medic cu un certificat autorizat, chiar și fără ca pacientul să fie prezent.
Prin legislație, medicii sunt obligați să păstreze confidențialitatea datelor medicale ale pacienților.

Personal nu as da drept de acces NIMANUI iar cine vrea sa vada dosarul nu are decat sa-l vada numai in prezenta mea dar sa-mi spuneti si mie care medic ar dori acest lucru pentru ca in acest fel trebuie sa stai permanent cu medicul pana baga toate datele dar bineinteles ca acestia nu vor sa faca acest lucru ci ulterior cand sunt mai liberi. Cu siguranta toti medicii vor vrea acces deplin si in momentul in care vor avea acces la dosarul pacientului vor schimba toate drepturile de acces fara sa te mai intrebe.

8. Poate medicul consulta dosarul de sănătate al unui pacient dacă pacientul este prezent?
În prezența pacientului orice medic îi poate accesa acestuia întregul dosar după confirmarea acordului pacientului (prin prezentarea cardului de sănătate sau a poziției solicitate din matricea de securitate a pacientului).
Sumarul și informațiile de urgență pot fi consultate de către orice medic cu un certificat autorizat, chiar și fără ca pacientul să fie prezent.
Prin legislație, medicii sunt obligați să păstreze confidențialitatea datelor medicale ale pacienților.

Ce rost mai au cele 4 politici de securitate mentionate la pct 7 setate de pacient dacă orice medic cu un certificat autorizat poate accesa sumarul si informatiile de urgenta in lipsa pacientului?
Sumarul pentru urgenta contine informatii despre:

  • alergii sau intoleranțe
  • proteze sau dispozitive interne
  • transplanturi sau boli cronice
  • boli hematologice relevante pentru o urgență
  • medicația curentă
  • internări recente

Din punctul meu de vedere sumarul este mai periculos decat restul informatiilor, de exemplu sumarul contine faptul ca pacientul este alergic la arahide, alergie care poate duce chiar la deces. Aceste informatii ajunse pe mana cui nu trebuie ii poate face mult mai mult rau pacientului.
Cica prin legislatie medicii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor medicale. Corect, medicii! Dar dacă au acces şi alte persoane care primesc ordin pe linie ierarhica de la structuri direct interesate de datele noastre personale si mai ales date ale persoanelor INCOMODE?

9. Ce se întâmplă în cazul vizitelor repetate la același medic? Va afla acesta toate pozițiile din matrice?
În cazul vizitelor repetate la același medic, DES va cere mereu poziții diferite din matricea de securitate pentru confirmarea prezenței pacientului. Pozițiile introduse o dată se consideră a fi consumate. După consumarea tuturor celor 64 de poziții va fi necesară regenerarea matricei de securitate pentru acel pacient.

10. Ce se întâmplă dacă pacientul are boli pe care nu dorește să le declare (inclusiv boli psihice)?
Informațiile medicale afișate în dosarul de sănătate al unui pacient nu pot fi modificate sau ascunse de acesta, fiind preluate direct din documente medicale transmise în sistemul DES de către medici.
Sumarul și informațiile de urgență pot fi consultate de către orice medic cu un certificat autorizat, chiar și fără ca pacientul să fie prezent. Anumite boli cronice, hematologice și transmisibile sunt afișate în sumarul de urgență. Restul dosarului de sănătate (istoric medical, antecedente, documente medicale și date personale) sunt accesibile doar medicilor cărora pacientul le-a dat în prealabil acces la dosar.
Prin legislație, medicii sunt obligați să păstreze confidențialitatea datelor medicale ale pacienților.

11. Poate un pacient accesa dosarul altui pacient?
Un pacient poate accesa dosarul altui pacient doar dacă un medic l-a declarat (introdus) în DES ca fiind reprezentantul legal al altui pacient, pe baza documentelor legale prezentate.

Cine verifica daca exista documentele legale prezentate, sau daca sunt legale? Cert este ca medicii au drepturi depline si pot face orice fel de modificari in dosar cu sau fara documente. In ce conditii se pot face aceste MODIFICARI? Se pot face aceste modificari ale dreptului de acces si in lipsa pacientului?

12. Ce se întâmpla dacă pacientul nu mai dorește ca dosarul său să fie consultat de către un reprezentant / dacă reprezentatul își pierde aceasta calitate?
Dacă pacientul nu mai dorește ca dosarul său să fie consultat de către un reprezentant sau dacă reprezentatul își pierde aceasta calitate (de exemplu, pacientul devenit major nu mai dorește ca dosarul său să fie consultat de părintele reprezentant legal declarat de un medic), pacientul se va adresa CJAS pentru a înceta accesul acelui reprezentant la dosarul său.

13. Indicațiile pacientului, odată completate, vor fi luate în considerare de către personalul medical ?
Pacientul sau reprezentantul legal al acelui pacient poate gestiona indicațiile proprii în ceea ce privește îngrijirea sa medicală (cum ar fi acordul de a efectua transfuzii, donări de organe sau resuscitare). Aceste indicații vor avea doar caracter informativ pentru medicii care vor accesa dosarul de sănătate al acelui pacient – aceștia fiind în continuare obligați să se supună reglementărilor legale privind aceste subiecte.

Daca toti medicii au dreptul sa faca anumite modificari in dosar, cine ne garanteaza ca un medic UNS in prealabil cu ce trebuie, nu va schimba de exemplu optiunea de a dona organe in situatia in care pacientul se afla in coma si acesta este hacuit de catre medic? Cine ne garanteaza ca nu se pot face asemenea abuzuri? Pentru bani multe pot face unii si pe urma vor zice ca a fost eroare in sistem dupa ce a hacuit omul.

14. Cum poate pacientul verifica cine și când i-a accesat dosarul ?
Pentru dosarul propriu sau al celor la care are drept de acces ca reprezentant legal, pacientul poate vizualiza în cadrul portalului DES jurnalele de accesare ale dosarului de sănătate. Pentru aceasta, din pagina principală, se va acţiona butonul ‘Istoric acces’

Dupa cum am spus si mai sus este vrajeala. ‘Programatorul’ care este angajatul SISTEMULUI ESCROC SI MAFIOT poate construi programul astfel incat informatiile afisate sa fie filtrate si anumite accesari sa nu fie afisate. Este foarte simplu acest lucru.

15. Antecedentele declarate de un pacient pot fi modificate ? Rămâne undeva un istoric al modificărilor efectuate ?
Antecedentele declarate de pacient în portal pot fi modificate ori de câte ori dorește pacientul. Totuși, informațiile vechi nu sunt șterse, ele sunt afișate în continuare în secțiunea Istoric.

16. Cum procedează pacientul pentru a modifica datele personale, altele decât cele permise a fi editate în portal?
Datele personale ale pacientului (nume, prenume, sex, data nașterii) sunt stocate la inițializarea dosarului său de sănătate din SIUI, SIPE pe baza CID-ului, sau dacă nu se găsesc date în aceste baze de date, din documentul medical care a inițializat dosarul. Aceste date nu pot fi modificate de pacient.

17. Poate pacientul adăuga documente medicale la dosar?
Pacientul nu poate adăuga nici un fel de documente medicale la dosar. Doar medicii pot transmite documente medicale, semnate cu un certificat digital calificat.

18. Poate pacientul modifica sau șterge documente medicale din dosar?
Pacientul nu poate șterge documente medicale din dosar.
Doar medicii pot anula (nu șterge) documentele medicale introduse de ei, pe baza semnăturii cu un certificat autorizat.
De asemenea, doar medicii pot modifica documentele medicale introduse de ei, pe baza semnăturii cu un certificat autorizat. Un medic nu poate modifica sau anula documentele medicale la care nu a participat (ca autor sau ca semnatar al documentului inițial).
Versiunile anterioare ale documentelor medicale (anulate sau modificate) sunt păstrate în baza de date a sistemului DES, dar nu mai sunt afișate în dosarul pacientului.

Dupa cum am spus ‘Dosarul Electronic de Sanatate’ din punctul meu de vedere este mult mai periculos decat Cardul de Sanatate si lupta trebuie dusa impotriva Dosarului si nu a Cardului, pentru ca daca dispare Dosarul atunci dispare si Cardul. Datele continute de Dosarul Electronic dupa cum am spus nu au ce cauta intr-un sistem informatic public oricat de securizat ar fi, ci aceste date trebuie sa stea numai si numai la PACIENT si acesta este singurul care poate decide cui ARATA aceste date. Punct. Aceasta este linia pe care luptatorii anti-cip trebuie sa mearga.

Dupa cum se vede sunt mult prea multe intrebari si este clar ca nu exista absolut nici o securitate a datelor personale cu toate ca peste tot SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT se lauda ca totul este securizat. Pai punem lupul paznic la oi? Pai noi tocmai de SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT ne ferim nu de nu stiu ce hacker sau altceva. Nimeni nu are dreptul sa se bage cu bocancii in viata noastra iar SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT asta incearca. Suntem buni numai sa muncim pe branci pe niste salarii de mizerie, sa fim sclavi in propria noastra tara care numai a noastra nu mai e! Maine poimaine sistemul va dori sa-mi monteze camere de luat vederi in closet, dar cat sa mai permitem aceste mizerii? S-a ajuns prea departe, nu avem nevoie de Dosar Electronic de Sanatate, nu avem nevoie de Card de Sanatate, nu avem nevoie de buletin cu cip, permis de conducere cu cip, de orice fel de acte cu cip! S-a trait mii de ani fara CIP si vom putea trai si de azi incolo. Aceste cipuri nu sunt facute decat ca SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT sa te poata localiza prin sateliti oricand in orice moment si nu numai. Toata lumea cred ca vrea sa poata sa mearga linistita oriunde si cand doreste fara teama ca cineva il urmareste NON-STOP. STOP incalcarii dreptului la intimitate, nu avem nevoie de CONTROL TOTAL.

Fraudele din sistemul de sanatate s-au facut si se fac de catre medici prin prescrierea de retete false. Pentru eliminarea acestor fraude CNAS are alt proiect PRESCRIPTIA ELECTRONICA care n-are nici o legatura cu Dosarul Electronic de Sanatate. Pentru eliminarea fraudelor SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT care are acces total la cele doua baze de date adica Dosarul Electronic de Sanatate si Prescriptia Electronica, vor face confruntari intre cele doua baze de date permanent pentru a vedea daca medicamentele prescrise din PRESCRIPTIA ELECTRONICA corespund cu bolile pacientului DIN DOSARUL ELECTRONIC DE SANATATE. Daca dvs credeti ca in acest fel vor disparea fraudele din sanatate va imbatati cu apa rece pentru ca medicii care vor sa fure tot vor fura pentru ca vor putea sa faca in continuare retete false cu persoane cu care s-au inteles in prealabil si tot acestia le pot modifica si Dosarul Electronic de Sanatate astfel incat totul sa fie PERFECT si sa nu se depisteze frauda. Cine poate sa spuna ca ‘bolnavul’ inchipuit a avut sau nu boala din dosar si a luat tratamentul din reteta??? NIMENI. BANI ARUNCATI PE APA SAMBETEI CA BAIETII DESTEPTI DIN SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT SA FACA BANI IN CONTINUARE PE SPATELE NOSTRU. Este clar ca aceste persoane care vor confrunta permanent cele 2 baze de date nu sunt doctori, atunci cine sunt? Angajati din SRI? In alta ordine de idei ce treaba are ca SRI-ul sa ne stocheze datele noastre personale pe serverele lor??? De ce nu sunt gestionate si securizate de CNAS? S-au in variantea mea de ce nu stau aceste date numai la pacient si acesta sa decida sa le arate cui are nevoie??? In varianta mea se poate face un card FARA CIP RFID si coduri de bare 666 pentru cei care refuza cardul din motive religioase si care sa aiba doar memorie flash pe care sa se poata stoca datele. Cu acest card oriunde mergi cu el, CNAS sa nu mai stocheze absolut nici un fel de date ci doar sa VERIFICE datele si in caz de frauda SOFTUL doar sa aprinda ‘BECULETUL ANTI-FRAUDA’ si doar cu UN MANDAT DE LA JUDECATOR sa ti se verifice datele stocate pe card si nu asa cum se intampla acum ca toate datele personale sunt la discretia lor.

In alta ordine de idei nu este LEGAL ca SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT sa bage miliarde in tot felul de sisteme informatice pentru realizarea CONTROLULUI TOTAL si pe noi sa nu ne intrebe daca suntem de acord, mai ales ca este vorba de DATELE NOASTRE PERSONALE. DNA ar trebui sa se sesizeze in aceasta privinta si sa ancheteze toate persoanele care au participat in acest angrenaj, pentru ca implicatiile merg pana sus de tot in Parlament pentru ca acestia au facut aceste escrocherii dand o tenta legala asupra acestor probleme emitand o serie de legi in folosul buzunarului lor. Cum este posibil ca presedintele CNAS sa declare ca el vrea sa vada cati refuza cardul si pe urma gaseste el solutii si pentru ceilalti cand evident era priotara consultarea populatiei prin dezbateri publice amplu mediatizate prin toate mijloacele media-tv la care sa fie invitate ambele parti si cei pro-cip si cei anti-cip si abia pe urma daca lumea e de acord ca SISTEMUL ESCROC SI MAFIOT sa cheltuiasca banii nostri pentru realizarea CONTROLULUI TOTAL sa faca acest lucru? […]”

Sursa: Best big deal via Anomismia

5 comments

  1. Pingback: Alternativă la cardul de sănătate electronic: Adeverinţa de asigurat! Se ridică întrebarea: de ce s-au cheltuit 40 de milioane de euro? | Ziaristi Online

  2. Pingback: Alternativă la cardul de sănătate cu cip. Atunci de ce s-au cheltuit 40 de milioane de euro? Spioni ruşi prinşi pe centura Bronxului. Probleme la Cotroceni: Preşedintele şi subalternii prinşi goi pe Facebook | Victor Roncea Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.