In urma cu o luna, AQUA Carpatica a initiat si demarat campania de strangere de semnaturi pentru a schimba cadrul legislativ ce reglemeteaza piata apelor minerale (HG 1020/2005), campanie ce de deruleaza cu precadere in mass media si in mediul online sub deviza “Voteaza Legea Apei” pe site-ul www.legea-apei.ro. Pana acum, in acest scurt timp, aproape 50.000 de romani au semnat deja pentru Legea Apei. Insa este nevoie de 100.000 de semnaturi. Portalul Ziaristi Online sustine Legea Apei si va indeamna sa semnati si Dvs la adresa www.legea-apei.ro.
De la bun inceput, AQUA Carpatica si-a adresat chemarea atat publicului larg cat si intregii industrii de imbuteliere a apelor minerala din Romania, se arata intr-un Comunicat de presei. Printr-o Scrisoare deschisa, AQUA Carpatica prin presedintele sau, Jean Valvis, s-a adresat Patronatului Apelor Minerale din Romania – APEMIN si implicit tuturor operatorilor din aceasta industrie, sa se alature acestei cauze menita sa informeze corect si transparent consumatorul.
Iata ca, chiar inainte de Pasti, a venit si sustinerea din partea unui alt producator de ape minerale. AQUA Carpatica saluta cu bucurie si satisfactie profesionala raspunsul prompt al producatorului Rio Bucovina de a se implica in acest proiect. Acest fapt dovedeste deontologia si transparenta producatorului Rio Bucovina vis-a vis de consummator, declarand explicit continutul de nitrati (5,01 mg/l), se arata in Comunicat.
Reamintim ca in conformitate cu HG 1020/2005 si a normelor tehnice de comercializare a apelor minerale naturale din Romania, limita maxima admisa pentru nitrati este de 50 mg/l – si chiar si aceasta limita nu este obligatoriu a fi trecuta pe eticheta. In concluzie, cadrul legislativ este extrem de permisiv in prejudiciaza) consumatorului in general si reprezinta un real pericol pentru copii, mai ales bebelusi, fiind binecunoscut faptul ca toate autoritatile din randul pediatriei mondiale recomanda ca limita nitratilor din apa destinata consumului bebelusilor sa fie maxim 10 mg/l, noteaza AQUA Carpatica.
AQUA Carpatica plata este apa oligominerala (saraca in saruri) necarbogazoasa (plata) cu cel mai scazut continut de nitrati din Romania (0,8 mg/l NO3).