Recent, dl Vladimir Tismaneanu l-a amenintat pe profesorul Dinu C Giurescu, reputat istoric si academician, din motive legate de legaturile bloggerului de la Washington cu “transcedentalul” Andrei Plesu si “defectorul” Ion Mihai Pacepa, un agent KGB dovedit chiar in gata sefului CIA. Imediat, scos de la formol, “defectatul” a inceput sa miste, dand din maini intr-o revista online de peste ocean, cu un articol rasuflat despre Vladimir Putin si KGB. Pacepa a descoperit, iata, apa calda in care s-a imbaiat 27 de ani. Articolul de cateva zeci de randuri este preluat insa, imediat, de trustul la care presteaza Andrei Plesu, “Adevarul” KazMunaiGaz, care, fara a prezenta sursa anodina a postarii lui Pacepa, il prezinta ca pe un “mesaj” venit din neant, cam ca cele primite de la ayatollahii Al Qaeda. Cu surle si trambite, “Adevarul” lui Patriciu si Plesu publica “dezvaluirile” ca “Putin este KGB-ist” cu titluri de-o schiopa, fragmentand un biet articolas in cateva episoade “fulminante”, din care aflam, printre sughituri de ras, ce au in cap ziaristii de la scoala ajutatoare a lui Patriciu. Citam: “Ion Mihai Pacepa, fostul directorul adjunct al Departamentului de Informaţii Externe din România comunistă, a dezvăluit, în mesajul său „Ţarul Putin” că odată cu instalarea lui Vladimir Putin la Putere în 1999, Rusia a fost condusă de KGB”. Extraordinar! Si noi care credeam ca Rusia e condusa de CIA! Noroc cu ayatollahul Pacepa si farfuriile lui zburatoare! Titlul “Adevarului”: “Dezvăluirile lui Pacepa II: KGB este statul, iar Vladimir Putin este KGB”
Motivul imprastierii bombelor cu nechezol ale lui Pacepa are insa si o baza serioasa. In fata adevarurilor scrise si publicate in ultima perioada despre trecutul sau real, cu titluri ca “LARRY L. WATTS DESPRE PACEPA-KGB (I)” si “PACEPA-KGB II. Dezinformarile lui Pacepa, demascate de istoricul Larry Watts si serviciile de informatii ale SUA”, reteaua post-sovietica din Romania s-a activat si a considerat ca este cazul sa infunde articolele istoricului american larry Watts – care contin reale dezvaluiri inedite probate cu sute de documente desecretizate – cu alte titluri similare, folosind puterea de indexare a colosului cu labute de lut care este ziarul “Adevarul”. Observati similitudinea titlurilor si a cuvintelor-cheie alese. Pana una-alta nu le-a iesit figura, conform Google. Si nici n-o sa le iasa. Dar asa se explica si atacul visceral al lui Tismaneanu la academicianul Giurescu, care considera ca profesorul Watts este “un deschizator de drumuri care descifreaza ca razboiul împotriva României este o realitate”. Iar profesorul academician Florin Constantiniu afirma despre lucrarea “Fereste-ma, Doamne, de prieteni” ca “distanta e enorma între cartea lui si cei care aici, la noi în tara, confunda cercetarea istorica cu un fel de rechizitoriu permanent!”. Iar academicianul Dan Berindei afirma ca Larry Watts “a venit cu o contributie foarte importanta, care ofera o imagine extraordinara a tesaturilor din lumea nevazuta a informatiilor, deschizându-ne drumul prin acest hatis”. Dvs cam pe cine ati alege, drept garanti stiintifici ai Istoriei Romaniei: pe Tismaneanu, Plesu si Patriciu sau pe Giurescu, Constantiniu si Berindei? (V.R.)
PS: Maine, numai pe Ziaristi Online: PACEPA-KGB III – Extrase in premiera din volumul II al cartii de istorie secreta “Fereste-ma, Doamne, de prieteni!”
Certificatul de garantie al istoricilor romani:
Editia în limba româna a lui Larry Watts, ca un autentic eveniment editorial ce este, s-a bucurat de doua lansari, prima fiind destinata mediului academic, gazduita de BCU si onorata de o suita de prezente absolut remarcabile si de aprecieri impresionante, venite din partea celor care sunt considerati, pe buna dreptate, cei mai autorizati istorici români ai momentului. În egala masura, lansarea de la Bookfest, în prezenta unui public numeros, care a luat cu asalt standul Editurii RAO, a fost marcata de elogiile altor personalitati de prim rang, de la directorul SRI Liviu Maior la fostul sef al SIE Ioan Talpes, din expunerile carora va vom prezentam pasaje semnificative. Dupa cum veti putea constata, atât istoricii consacrati, cât si personalitatile din mediile politice si de informatii au concluzionat unanim ca lucrarea lui Larry L.Watts constituie un eveniment real si major pe drumul reconstituirii reale a istoriei recente a României.
Istoricii români elogiaza cartea
ACAD. DINU C. GIURESCU:
„Larry Watts, un deschizator de drumuri”
„…O analiza multipla a serviciilor de informatii ale mai multor tari în acelasi timp, vizând o singura tara, eu nu stiu daca s-a mai facut vreodata! Si, bineînteles, razboiul împotriva României este o realitate, pe care Larry Watts o descifreaza. El stabileste si un nou model: de acum înainte, când trebuie sa studiem materialele pe linia serviciilor de informatii, va trebui sa avem în minte si sa ne asimilam metoda pe care a folosit-o Larry. Care e un deschizator de drumuri – si nu-l laud, pentru ca nu am nimic de câstigat de la el, decât acest schimb intelectual si de informatii pentru care îl felicit si îi multumesc! Deci, pe de o parte e un deschizator de drumuri si al unei noi metode de cercetare.
În al doilea rând, a mai adus o inovatie care-l serveste foarte mult pe istoric. În fruntea fiecarei „despartituri” mari a cartii, a pus extrase scurte, de doua – trei rânduri, pentru a ilustra felul în care gîndeau diferitii lideri ai momentului. În acest fel, autorul a deschis un subiect foarte sensibil, sarcina cea mai grea a istoricului fiind tocmai aceea de a reconstitui modul în care gândeau în realitate cei de atunci. Or, când vad astazi atâtia destepti care se extind asupra microfoanelor si-si dau cu parerea, le spun ca nu ma intereseaza parerea lor, ci a celui si celor de atunci! Deci, vrem reconstituirea felului lor de a gîndi de atunci, iar Larry o face cu prisosinta
în fata fiecarui capitol al cartii sale!”
ACAD. FLORIN CONSTANTINIU:
„O contributie exceptionala la istoria contemporana a României!”
„… Publicul cititor din tara noastra are acum oportunitatea de a judeca singur cum trebuie scrisa o istorie a trectului recent . Istoricul nici nu elogiaza si nici nu condamna.El explica, pentru ca acesta este rolul sau, sa explice. Eu o spun si o tot repet: cercetarea istorica se desfasoara pe doua paliere: reconstituirea faptelor – ceea ce istoricul Larry Watts a facut cu o baza documentara impresionanta, punându-ne la îndemâna o succesiune de evenimente asa cum sau petrecut ele – si, în al doilea rând, istoricul cauta legaturile cauzale : de ce s-au petrecut acele evenimente în felul în care s-au petrecut. Deci, cercetarea istorica e reductibila la doua elemente – cum si de ce ?- iar Larry Watts a raspuns exact la aceste întrebari.
Distanta e enorma între cartea lui si cei care aici, la noi în tara, confunda cercetarea istorica cu un fel de rechizitoriu permanent!”
ACAD. DAN BERINDEI:
„Sunt impresionat de proportiile si de complexitatea lucrarii!”
„… Sunt impresionat în primul rînd de proportiile lucrarii lui Larry Watts, dar când am si parcurs-o, mi-am dat seama si de complexitatea ei! Domnul Watts a avut curajul, dar mai ales priceperea de a se descurca într-un hatis de informatii urias. În acest fel însa, a venit cu o contributie foarte importanta, care ofera o imagine extraordinara a tesaturilor din lumea nevazuta a informatiilor, deschizându-ne drumul prin acest hatis. A facut-o cu competenta, cu seninatate, fara parti-pris-uri, dar în acelasi timp si cu convingerea data de marturiile întâlnite în procesul sau de investigatie, potrivit carora Romania a fost o nedreptatita. Vreau sa-l felicit pe autor, ca si editura, sperând ca aceasta carte va ajunge pe cît mai multe mese, si din aceasta tara, ca si din multe altele!”
Sursa: GLOB EXPRESS MAGAZINE