De ce s-a lasat Soros de afaceri: ca sa nu-l prinda SUA cu hotia - Ziaristi OnlineZiaristi Online

De ce s-a lasat Soros de afaceri: ca sa nu-l prinda SUA cu hotia

Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, miliardarul american de origine maghiară si evreiască George Soros şi-a anunţat retragerea din afaceri, anunţând că este prea bătrân ca să se mai ocupe de banii altora. Astfel, Soros „se pensionează“ la 81 de ani, iar Soros Fund Management, care controlează mai multe fonduri de investiţii din lumea întreagă, se va transforma într-o afacere de familie, ai cărei beneficiari vor deveni, exclusiv, membrii familiei miliardarului, transmite Ziare.ro.

După 40 de ani în care a adus câştiguri importante clienţilor săi, investitorul îşi încheie cariera de administrator de fonduri anunţă ADEVĂRUL. George Soros, susţine ROMÂNIA LIBERĂ, a făcut bani pentru că a înțeles care sunt marile „calităţi“ ale omului: lăcomia și lipsa rațiunii și situații de criză. Soros Management Fund are în prezent active de peste 25,5 miliarde de dolari, cea mai mare parte, peste 24,5 miliarde fiind deţinute de familia Soros sau de apropiaţi ai acesteia.

ADEVĂRUL prezintă şi traseul acestuia de la ospătar la portat şi apoi la miliardar. Fiind si evreu si maghiar de origine, Soros a emigrat în Marea Britanie în 1947, dupa o istorie incurcata in perioada Ungariei naziste. Şi-a făcut studiile la prestigioasa London School of Economics, de unde a obţinut o licenţă în Filosofie. Trăia cu ajutorul donaţiilor şi a banilor pe care îi primea muncind ca ospătar sau ca portar. În 1956, viitorul miliardar a emigrat în SUA, la New York. În 1967 i-a convins pe directorii companiei la care lucra să înfiinţeze un fond de investiţii administrat de el. Şase ani mai târziu şi-a deschis propriul fond, scrie, edulcorat, “Adevarul” lui Patriciu.

Decizia de retaragere consfinţeşte practic transfomarea lui George Soros din investitor în filantrop. Cel mai probabil, miliardarul în vârstă de 81 de ani se ca dedica exclusiv fundaţiei care îi poartă numele şi care activează în 70 de ţări ale lumii. În ultimii 30 de ani, susţine JURNALUL NAŢIONAL, el a donat mai mult de opt miliarde de dolari pentru “a promova principiile democratice, dreptul la libera exprimare, îmbunătăţirea educaţiei şi combaterea sărăciei” – fantosele sub care si-a ascuns Reteaua Informativa Globala – Soros Open Network. In Romania a dus o activitate constanta anti-romaneasca, din 1990, cand a finantat infiintarea GDS si a Fundatiei Soros, conduse simultan de agentul maghiar Alin Teodorescu.

Conform presei internaţionale, citată de CAPITAL, George Soros şi-a motivat retragerea din bussines prin noua legislaţie americană, ce obligă fondurile de investiţii mai mari de 150 milioane de dolari să dea publicităţii date despre investitori, angajaţi şi activele pe care le administrează (SEC). Noua regulă se aplică de anul viitor, iar autorităţile americane vor avea dreptul de a face controale în activitatea fondurilor.

Iar NAŢIONAL remarcă faptul că dacă o astfel de legislaţie exista şi în 1992, Soros n-ar mai fi putut deveni miliardar practic peste noapte. Atunci, aminteşte COTIDIANUL, Soros a devenit celebru după ce a făcut în câteva zile un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline, ceea ce s-a şi întâmplat. Soros a forţat practic banca centrală britanică să scoată lira sterlină din sistemul european al cursurilor de schimb pentru a evita un dezastru economic. Ulterior a făcut aceeaşi manevră şi cu alte monede naţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.